Press [ esc ] or close+
< >

Ferrari 458 Speciale Aperta

$ 799,714
  • EUR
  • AUD
  • CAD
  • CHF
  • CNY
  • GBP
  • HKD
  • HRK
  • MXN
  • NOK
  • RUB
  • SEK
  • THB

Are you interested about this Ferrari 458 Speciale Aperta ?

 

 

For sale: 2015 Ferrari 458 Speciale Aperta 4.5 V8 *1 of 499*

 

Interest about this Ferrari 458 Speciale Aperta ?

 

Feel free to contact any of our staff members with questions, or business inquiries.

Our staff members are available 24 hours a day to answer your questions and serve your needs.

   

Price: €799.950

 

 

Description:

 

De Ferrari 458 Speciale A!

 

Één van de slechts 499 geproduceerde exemplaren, zo zeldzaam als de LaFerrari, of de 16M. En alleen beschikbaar voor bestaande Ferrari-verzamelaars. De naam klinkt bijzonder, maar A staat voor ‘Aperta’, en dat betekent gewoon ‘open’ in het Italiaans. Dit is dan ook de klapdak-cabriovariant van de hardcore 458 Speciale. Het is zeg maar een Spider met meer gif. Of eigenlijk ‘s werelds meest krachtige atmosferische V8-motor, die lucht en brandstof snel genoeg kan omzetten om te komen tot een vermogen van 605 pk bij 9.000 toeren. Het koppel bedraagt 540 Nm en wordt afgegeven bij 6.000 toeren – erg turbodiesel-achtig is het dus niet. Dankzij deze cijfers accelereert de 458 Speciale A in een asfaltverschroeiende 3,0 seconden naar 100 km/u. Van 0 naar 200 km/u gaat binnen 9,5 seconden. De topsnelheid ligt op 320 km/u. Hij weegt 50 kilo meer dan de dichte Speciale en een kleine 90 kilo minder dan het standaardmodel.

 

Die gewichtsbesparing is het gevolg van een bijna obsessieve aandacht voor detail, een lange lijst van schrappen en besparen. De motor kreeg nieuwe nokkenassen, een vergrote kleplifthoogte, vernieuwde (kortere) inlaatspruitstukken en andere zuigers om te kunnen omgaan met de compressieverhouding van 14:1 (een indrukwekkend getal voor een straatauto), en er werden andere materialen gebruikt om ‘m acht kilo lichter te maken dan de standaardmotor. Net als de coupé krijgt de Spider lichtere, gesmede velgen (12 kilo gewichtsbesparing), een nieuw ontworpen, lichtere carrosserie en dunner glas (minus 13 kilo) en een gestript interieur om nog eens 20 kilo te besparen. Samen met andere modificaties kom je daarmee aan het gewicht van een redelijk forse passagier.

 

De statistieken doen geen recht aan de auto. Om eerlijk te zijn, lijken de theoretische gewichtsbesparingen ten opzichte van de standaard 458 niet helemaal de moeite waard. Toch voelt de Speciale A heel anders dan de standaard Spider. Onmiddellijk. Misschien heb je een vermoeden van de extra prestaties van de auto door de extra ventilatieopeningen en strepen op de buitenkant, maar pas wanneer je ermee rijdt, realiseer je je hoe bijzonder de Speciale echt is. Ja, de auto is dociel genoeg voor de stad – had je zoiets in de jaren zeventig gezien, dan was je letterlijk omgevallen vanwege het feit dat een auto met dergelijke prestaties zo gemakkelijk was om te rijden – maar zodra je het gaspedaal intrapt met het dak naar beneden op een goede weg, lach je.

 

Eerst even de voor de hand liggende dingen. Zonder dak kan het geluid ongehinderd doordringen tot je trommelvliezen – en het is hard. Ver verwijderd van de explosieve kracht van een turbomotor die je richting de horizon schiet in een reeks banale versnellingen, lijkt deze motor met zijn 9.000 toeren te genieten van iedere omwenteling, van iedere slag van iedere cilinder – iedere versnelling lijkt één lange sweet spot. Trek beheerst aan de grote koolstofvezel flipper aan de rechterkant van het stuur en de auto kiest onmiddellijk een nieuwe versnelling en herhaalt het proces tot de weg – of je moed – op is. De zeventraps F1-bak met dubbele koppeling geeft ogenschijnlijk nog sneller tussengas dan voorheen, maar in werkelijkheid voel je alleen maar dat het terugschakelen iets agressiever verloopt.

 

Vind een bocht en je kunt terugschakelen met een harde roffel uit de uitlaat, stamp hard op de rem en je reist terug in de tijd. De remmen zijn ontwikkeld samen met Brembo en blijkbaar voortgekomen uit de lessen die zijn geleerd van de LaFerrari – kleinere voorste remklauwen gemaakt van ‘hybride’ HY-materiaal die zich vastgrijpen op HT2-schijven met een hoger percentage silicium dan voorheen. Volgens Ferrari staat de Speciale A acht procent sneller stil dan de 458 Spider.

 

Er zijn nog andere dingen. Het ontbreken van een dak betekent dat je de versnellingsbak hoort schakelen, en na een paar keer hard remmen kun je de koolstof-keramische remmen ruiken. Heet metaal en verdampt frictiemateriaal. De auto is mede hierdoor meeslepender dan de coupé, ook al krijg je op zeer slecht wegdek wellicht te maken met een lichte rimpeling van de carrosserie – iets waar de coupé geen last van heeft. Het is niet genoeg om je aan te ergeren: op de slechtste wegen zou de 458 alle kanten op moeten stuiteren, maar blijft het onderstel nagenoeg onverstoorbaar. Dat is ongetwijfeld te danken aan de speciale SCM-E-dempers, dit keer uitgerust met twee spoelen en nieuwe software die het magnetisch veld in de magnetorheologische dempers elke milliseconde veranderen.

 

Ongelooflijk slimme techniek die zich vertaalt in een indrukwekkend weggedrag – en in combinatie met de speciaal voor deze auto ontwikkelde Michelin-banden is de grip enorm waardoor je nog harder durft. Grip is zelfs in die mate aanwezig dat je ook in de bochten trommelvliesverwoestende geluiden uit de epische motor kunt toveren. Kies Race of CT Off met de manettino-draaiknop en Ferrari’s Side Slip Angle Control zoekt uit hoe veel zijwaartse krachten je aankunt en zorgt ervoor dat het gebeurt.

 

Wat er in feite plaatsvindt, is dat het systeem bekijkt wat je doet, dat vergelijkt met zijn eigen referentiedata en vervolgens met torque-vectoring via het e-diff op de aangedreven wielen zorgt dat het ook min of meer gaat zoals jij had bedoeld. Het systeem maakt helden van gemiddelde chauffeurs en legendes van helden. Het allermooiste is nog wel het gevoel dat je het allemaal op eigen kracht doet. De auto blijft namelijk feedback geven, dus het voelt niet kunstmatig en geïsoleerd. Het systeem geeft je niet het gevoel dat het qua elektronica een barrière opwerpt, het voelt meer als een prestatieversterkende technologie.

 

‘Het voelt niet als een cabrio die voor de show werd ontwikkeld, maar als een manier om de interactie met de auto te verbeteren en je contact met de omgeving te vergroten’

 

Op een reeks mooie, brede, tweede-versnelling Italiaanse haarspeldbochten, of op een droge weg met derde-versnelling lange stukken ertussen, huilt de Speciale A alsof ie naar de top van de heuvel wordt afgeschoten. Versnellen, remmen, sturen, uitbreken. Het is ritmisch en de veranderende led’s op de bovenrand van het stuur worden de enige discolampen die je ooit nog wilt zien. Nogmaals, er is een gevoel van balans en gelijkheid tussen alle elementen die deel uitmaken van deze machine – alles past bij elkaar op een zeer basaal niveau, zodat je vrij bent om te genieten van de ervaring.

 

De Speciale A is een 458, maar ook meer dan dat. De besturing is zo goed afgesteld dat de neus nooit naar beneden duikt voor een apex, maar gewoon van nature je ogen volgt richting de bocht. De auto zet zich en vervolgens kun je vermogen toevoegen en voelen hoe de g-krachten opbouwen, totdat je aan de andere kant de bocht uitkomt met een korte tegenstuurreactie. Pas wanneer het systeem volledig wordt uitgeschakeld, realiseer je je hoe hard de bytes hebben gewerkt – de achterkant komt veel sneller om en zal blijven gaan als je ‘m de ruimte geeft. Dankzij de elektronica voelt het geheel minder gewelddadig aan. Prachtig om deze techniek te voelen in een supersportwagen met middenmotor. Het mooie van dit alles is, meer dan wat ook, dat de Speciale A voelt alsof de auto het echt leuk vindt wat ie doet. Het toeren maken van de motor, het hard intrappen van de rem, het insturen en je nek schrap zetten tegen de aanval van g-krachten: daarvoor is deze auto gebouwd. De wereld verwordt tot een groengrijze mist en je gehele focus ligt op het scannen van de weg voor je. Geen wonder dat de Speciale er een beetje roofvogel-achtig uitziet: wanneer je in de flow komt, verwordt de weg vanzelf tot prooi.

 

Het rijden in deze auto in de brandende zon met de geuren van het platteland die door het interieur zweven en het motorgeluid dat hoorbaar is in de auto is niets minder dan een magische ervaring.

 

Het door ons aangeboden exemplaar is een bijzondere Aperta uitgevoerd in het Nero Daytona metallic met een Argento striping en een Nero accentstreep. Normaliter zijn Aperta’s uitgevoerd met gele naafkappen en Ferrari Shields, bij deze Aperta is voor carbon gekozen.

Bijzonder is ook het interieur! Waar Aperta’s normaliter veel samengesteld zijn met een alcantara interieur heeft deze Aperta een Nero lederen interieur hetgeen het een stijlvol geheel maakt!

Deze Aperta is afkomstig van de 1e eigenaar en uitgevoerd met alle extra’s die er aan te vinken waren bij bestelling. Uiteraard ongevalvrij en compleet met alle originele toebehoren!

 

Wij nodigen u graag uit voor een kop koffie of thee, de staat van deze Speciale A zal u zeer zeker bevallen..

 

Wij zijn 7 dagen per week telefonisch bereikbaar van 09:00 tot 21:00 op 0348-752499, neem gerust contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

 

Zekerheden bij Bernards Exclusives:

 

-Geen afleverkosten, wel dezelfde service!

-RDW erkend

-NAP autopas aangesloten

-Open en eerlijk advies

-Inruil en financiering mogelijk

-Jarenlange ervaring en kennis in het exclusieve segment

 

 

 

Bernards Exclusives B.V.

 

Pompmolenlaan 41d

3447 GK Woerden

 

info@bernardsexclusives.nl

 Tel.: +31 (0) 348 752 499

Mob.: +31 (0) 6 42 42 05 82

Caracteristics

  • Year : 2015
  • Mileage : 8999 km
  • Gearbox : automatic
  • Fuel type : Gasoline
  • Color : Nero Daytona metallic
  • Car type : Coupe
  • Condition : used
Marketed by
Bernards Exclusives B.V.

Contact the luxury seller

Send your message to Bernards Exclusives B.V.

Share this luxury product

Related luxury products